Er is al heel veel over mij te vertellen.

Mama vond dat ik met andere kinderen moet kunnen spelen. Daarom heeft ze samen met de mama van mijn grote vriend Finn een Speelclub opgericht. Daar ga ik altijd graag naartoe, we zijn met steeds meer kindjes en kunnen dan 2 uur lang fijn spelen. Halverwege eten we wat fruit en drinken we een beetje, maar ik ga altijd weer snel verder met spelen. We hebben nu ook een hele mooi nieuwe ruimte, met mooie banken enzo. Maar daar mogen we nooit opzitten, de mama's vinden dat zij daar mogen zitten. Flauw he...

Ook ga ik sinds augustus 2007 naar de peuterspeelzaal. De eerste keren vond ik het maar niets als Mama wegging, maar nu zeg ik vaak zelf dat ze weg moet gaan, ik vind het namelijk zo leuk om met de andere kinderen en al het speelgoed te spelen. Als Mama me weer op komt halen ben ik altijd wel heel blij hoor!

Ik heb tegenwoordig een nieuwe kamer! Helemaal in zee-stijl, met vissen, boten en zelfs een vuurtoren op de muur geschilderd. Aan het plafond hangen zelfs nog meer vissen!

Zelf houd ik ook veel van water. Daarom gaan we elke week lekker zwemmen.

Als we op vakantie zijn ga ik ook altijd veel zwemmen. Hier ben ik al op vakantie geweest:

Pepijn%20eet%20taart.JPGToen ik 6 maanden was mocht ik ook andere dingen eten dan alleen borstvoeding. Papa en Mama vonden de "rapley-methode" erg geschikt, wat inhoudt dat ik van het begin af aan hard heb moeten werken om te eten: ik kreeg geen fijn gepureerd eten, maar ik moest alles meteen zelf kauwen! Ik vond het wel heel leuk om te doen en inmiddels kan ik heel goed eten. Ik lust bijna alles, ook olijven en geitenkaas, net als mosselen en kaasfondue, tot grote vreugde van Papa en Mama. Ze willen nu wel dat ik met een vork of een lepel eet, wat ik best kan, maar meestal heb ik daar geen zin in. Met je handen is toch veel makkelijker!

Ookal ben ik al 
_berekende_leeftijd_van_pepijn_ dagen oud, toch mag ik elke dag nog even bij Mama uit de borst drinken, daar genieten we allebei van en het is ook heel gezond! En dat gaat niet zomaar hoor, daar heeft ze speciaal een cursus voor gevolgd! Gelukkig wel, anders had ik vast nooit zoveel melk gekregen. Er bestaat ook een speciaal forum over borstvoeding, Mama vindt dat ook erg interessant, net als deze site over borstvoeding.

Ik sta ook op een andere site op internet, samen met Papa en Mama, en de rest van de familie Wijnen.

Deze dingen zijn er allemaal op mijn verjaardag gebeurd.
Helaas zijn ze wel vergeten om mijn geboorte erbij te zetten... Ik moet Wikipedia maar eens een mailtje sturen, zodat ze het aan kunnen passen.

Pepijn is natuurlijk een hele mooie naam, en een naam die al heeeeel lang bestaat!
De naam Pepijn komt dus van Wilbald, of Wilbert. Bald betekent dapper, Bert betekent schitterend of stralend, wat maakt dat mijn naam "Dapper door zijn wil" of "Schitterend door zijn wil" betekent. Mooi hŤ! :-)
 PepijndeKorte.jpg
Trouwens, er zijn nog meer mensen die de eer hebben deze naam te mogen dragen. Behalve Pepijn Israel (de zoon van een collega van Opa Luksemburg) zijn er bijvoorbeeld een aantal koningen geweest die ook Pepijn heetten. Bijvoorbeeld de vader van Karel de Grote heette ook Pepijn, en Karel de Grote vond dit blijkbaar zo'n mooie naam, dat hij 2 (!!) van zijn zoons ook Pepijn genoemd heeft. Ik zal Papa en Mama vertellen dat als ik nog een keer een broertje krijg, ze hem niet ook Pepijn mogen noemen.
En er is natuurlijk Pepijn uit In de ban van de ring! En tenslotte speelt er in het kaartspel van Kolonisten van Catan ook een ridder Pepijn mee.Terug